Your browser does not support JavaScript!

Prezentare introductivă la opera, tehnica și filosofia artistică a artistului Cătălin Domniteanu

FB logo   LinkedIn logo   YouTube logo   Instagram logo   Pinterest logo                                                                                                                                                                                                                                                 button flag en  button flag fr  button flag ro
     +1-514-400-5214   catalindomniteanu@outlook.com   Montreal, QC, Canada Acasã Despre Articole Cursuri

Motivatia


Propun sculpturile mele alegorice iubitorilor de artă care prețuiesc eleganța, dar și modernitatea în spațiile lor - pentru ochi, pentru prestigiu și pentru memorie. După ce am acceptat deja că schimbarea este singura consecvență, trebuie să fie reacția mea la relativismul vremurilor noastre motivul pentru care subiectele lucrărilor mele converg spre legile fundamentale ale naturii. Timpul însuși a devenit esențial în setul meu de instrumente artistice pentru că face legătură între epoci și materii.

declaratie artistica; biografie; testimonii;
Declaratie Artistica Biografie Testimoniii

Tehnica


Aceste lucrări au apărut din vitralii, de la care am împrumutat energia luminii solare care trece prin transparențe colorate sau care ricoșează în suprafețe texturate. Flexibilitatea metodei Tiffany, combinată cu o structură consolidată, îmi permite să obțin panouri mari cu modele sofisticate fără o fragmentare structurală inestetică.

Basoreliefurile au virat spre tridimensionalitate prin inserarea de componente volumetrice, adăugarea de straturi plutitoare și lipirea texturată. Creațiile mele se angajează ușor în extensii spațiale în virtutea distincției capabile între componentele structurale și cele decorative.

Jocul luminii care se reflectă pe volumele de sticlă deschide o nouă expresivitate estetică.


TOP

Invitatie


Puteți explora Galeria cu convingerea că veți descoperi subiecte originale, născute fie din experiența personalã a emigranției, fie din perseverența investigãrii legilor naturii. Toate, cuplate cu experiența practicã a atelierelor mecanice și cu educatia inginereascã pe care imi conduc tehnicile experimentale. Sculpturile mele alegorice aduc o nouă estetică volumetrică și jocuri de lumină arhitecturii și interioarelor contemporane.

Pentru lucrări de artă existente sau alte solicitări: +1-514-400-5214 or catalindomniteanu@outlook.com.


TOP

interstice aid
logo oedip and the oracle

Drepturi de autor © 2021 Catalin Domniteanu. Toate drepturile rezervate.