Your browser does not support JavaScript!

Descrierea lucrãrii "Before Vespers", un vitraliu tradiţional de mari dimensiuni (arhitectural) al artistului Cãtãlin Domniţeanu.

FB logo   LinkedIn logo   YouTube logo   Instagram logo   Pinterest logo                                                                                                                                                                                                                                              button flag en  button flag fr  button flag ro
     +1-514-400-5214   catalindomniteanu@outlook.com   Montreal, QC, Canada Acasã Despre Articole Cursuri
Galeria Principala    Vitraliu Traditional Email

Before   Vespers


145 cm W x 189 cm H (57" W x 74.4" H)large vitraliu traditional windows (architectural)                  large vitraliu traditional windows (architectural)

Secțiunea din mijloc este inspiratã de pictura „Săteni la răscruce de drumuri” a lui Ion Theodorescu-Sion (1882 - 1939) - pictor român pe frontul Primul Război Mondial, membru al curentului neo-tradiționalist. Angajamentul lui Theodorescu-Sion față de reprezentarea vieții țărănești într-un cadru natural a rezonat cu amintirile mele idealizate despre locurile natale. Părțile superioarã și inferioarã sunt completări la piesa centralã care dau privitorului impresia cã stă pe veranda unei case țãrãnești. Este probabil o zi însorită de septembrie, prânzul este pregãtit de fiică cea tânără a gazdei. Pe masã se vãd o mămăligă fierbinte și strălucitoare feliată cu un arc de tãiat mãmãliga, și un castron adânc pentru ciorbã (delicioasa supă acră românească) în care tânjește o lingură sculptată de lemn. Scaunul scurt cu trei picioare așteaptă musafiri. Poate pe câteva dintre sătencele din imagine care par preocupate de politică, sau de remedii naturale pentru brâncã sau, cine știe, poate discutã vopsirea veșmintelor de lânã făcute în acasă. Bărbații, nevăzuți în aceasta imagine, ar putea fi la război, dar sã credem mai bine cã pun capcane de pește la râu, cã vâneazã la pădure, cã fac brânză de oaie sus la stânã, sau cã se odihnesc la umbrele căpițelor de peste deal. Spiritualitatea satului este subliniată de decorațiile verandei in formã de cruce dublã, și de clopotnița dintre copaci.

large vitraliu traditional restaurant windows (architectural)

basorelief de artă contemporană în sticlă și metal          basorelief de artă contemporană în sticlă și metal         basorelief de artă contemporană în sticlă și metal          sculptură de artă contemporană în sticlă și metal         basorelief de artă contemporană în sticlă și metal        sculptură de artă contemporană în sticlă și metal
logo oedip and the oracle

Drepturi de autor © 2021 Catalin Domniteanu. Toate drepturile rezervate.