Your browser does not support JavaScript!

Descrierea lucrãrii "Endless Glamour", un vitraliu tradiţional de mari dimensiuni (arhitectural) al artistului Cãtãlin Domniţeanu.

FB logo   LinkedIn logo   YouTube logo   Instagram logo   Pinterest logo                                                                                                                                                                                                                                              button flag en  button flag fr  button flag ro
     +1-514-400-5214   catalindomniteanu@outlook.com   Montreal, QC, Canada Acasă Despre Articole Cursuri
Galeria Principala    Vitraliu Traditional Email

Endless   Glamour


145 cm W x 189 cm H (57" W x 74.4" H)vitraliu tradițional de dimensiuni mari (arhitectural)      vitraliu tradițional de dimensiuni mari (arhitectural)      vitraliu tradițional de dimensiuni mari (arhitectural)

Destinat să ilustreze spiritul tradițiilor românești, acest vitraliu întâlnește unele dintre cele mai cunoscute simboluri culturale românești. Statura dansatorilor în straie populare a fost stabilită astfel încât farmecul lor să domine încãperea. Selecția de sticlă opalescentă pentru dansatori servește senzației de plutire. Fundalul galben-lãptos și strălucitor amintește de holdele unduioase de grâu din Bãrãgan. Desenul bordurilor verticale este inspirat de sculptura iconică a lui Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai influenți artiști români în sculptura modernã. Numită „Coloana fără sfârșit” - un fel de „axis mundi” care leagă Pământul de Rai, celebrul monument a primit în interpretarea mea o extensie descendentă, legând Pământul de Iad, astfel sã ocupe media de aur aristoteliana. Bordurile orizontale amintesc de sculptura porților maramureșene.

vitraliu traditional de mari dimensiuni pentru restaurant (architectural)

basorelief în sticlă și metal             basorelief de artă contemporană în sticlă și metal             basorelief de artă contemporană în sticlă și metal               sculptură de artă contemporană în sticlă și metal             sculptură de artă contemporană în sticlă și metal          sculptură de artă contemporană în sticlă și metal        basorelief în sticlă și metal
logo oedip and the oracle

Drepturi de autor © 2021 Catalin Domniteanu. Toate drepturile rezervate.